AccessoiresVerhoogde nok:

Al onze tweedehandsserres zijn verkrijgbaar in een verhoogd model (+35cm). Dit heeft verschillende voordelen:

. * grotere vrije hoogte waardoor u bij het binnen komen en in het midden van de serre aan de dwarsprofielen uw hoofd niet zal stoten, maar ook kunnen bv tomaatplanten hoger groeien.
* minder kans op verbranding van de planten.
* een verhoogde serre heeft meer volume waardoor deze temperatuur constanter is.Manueel dakraam:

Zoals de omschrijving reeds aangeeft dient dit dakraam manueel bediend te worden. Dit kan door de bijhorende bedieningsbeugel in 2 standen op de dakgoot te plaatsen. Afhankelijk van de afmeting van de serre zijn er een aantal manuele dakramen standaard inbegrepen in de aankoopprijs van de serre.Automatisch dakraam:

Als optie is het ook mogelijk om de dakramen automatisch te bedienen door gebruik te maken van autonome raamopeners die automatisch openen op basis van de omgevingstemperatuur. Hierbij is geen elektriciteit of batterijen nodig. De bediening gebeurd doordat bij een verhoogde temperatuur in de hydraulische cilinder (met biologische olie) de druk stijgt, en bijgevolg een piston verplaatst om zo de raam te openen. Om een zo goed mogelijke luchtcirculatie te bekomen in de serre raden wij aan om deze automatische openers steeds per paar te voorzien. Dit zorgt er ook voor dat bij een veranderlijke windrichting er steeds een evenwicht is tussen de inkomende en uitgaande luchtstroom.Goten:

Standaard is een 2dehands serre (of kas) voorzien van 2dehands verzinkte dakgoten. Deze dienen elke paar jaar ingesmeerd te worden met een beschermend product. Sinds kort kunnen we ook nieuwe dakgoten voorzien met een Magnelis ® coating waardoor deze veel beter corrosie bestendig zijn. Meer informatie hierover vindt u via volgende link: Arcelor Mittal.
Zaaitafel:

De plaatsing hiervan gebeurd standaard in de achterwand en bevat zowel de stalen ligger als de bijhorende zaaibakjes. Op aanvraag is deze ook mogelijk in een zijwand al is er hiervoor een bijkomende bevestigingsbeugel nodig.Bevestigingsbuizen:

Doordat onze tweedehands serres bestaan uit een zeer sterk stalen frame is het ook mogelijk om op de dwarsliggers bevestigingsbuizen te plaatsen waarbij het door middel van koorden mogelijk is om diverse planten, zoals bijvoorbeeld tomaten, komkommers, meloenen, … naar boven te begeleiden tijdens de groei.Vliegendeur / Hordeur:

Afhankelijk van het gebruik van de serre, en de planten die u wenst te kweken in de serre zijn het niet zozeer de vliegen of andere insecten die u uit serre wenst te houden, maar eerder andere ongenode gasten zoals katten, honden, duiven, enz... Dit kan door het plaatsen van een deur met vliegengaas of zoals wij dit noemen: een vliegendeur.Welk type glas kan ik best kiezen:

Standaard worden onze tweedehandsserres voorzien van tweedehands klaar tuinbouwglas. Dit glas kan bij levering of plaatsing wat vuil zijn en zal u nadien nog moeten reinigen.

Als de serre zeer veel zonlicht heeft is het interessant het dak uit te voeren in gehamerd glas. Gehamerd glas is een soort diffuus glas dat minder zonlicht doorlaat. Eveneens breekt het zonlicht in alle richtingen, waardoor er een betere lichtverdeling ontstaat binnenin de serre. Door gehamerd glas in het dak te kiezen, is de kans op verbranding van planten in de zomer kleiner.
In het voorjaar heeft u zoveel mogelijk zonlicht nodig in uw serre. Op die momenten staat de zon echter vrij laag waardoor er vooral instraling is via de zijwand van de serre. Hierdoor is een combinatie van klaar glas in de zijwand met gehamerd glas in het dak vaak een ideale keuze.
Houdt u er niet van dat geburen of voorbijgangers in de serre kunnen binnenkijken, dan kunnen we ook gehamerd glas in de zijwand(en) voorzien.

Wanneer kan ik best kiezen voor gehard veiligheidsglas?
* Gehamerd glas heeft een golving. Hierdoor is het glas slechts op de dikste punten 4mm dik en maar +/- 3mm op de dunste punten. Hierdoor is dit glas minder sterk dan klaar 4mm glas. Voor het dakglas wordt daarom aangeraden voor gehard veiligheidsglas te kiezen
* Staan er bomen kortbij de serre? Bij hevige wind kunnen takken, noten, eikels… op het dak van de serre vallen. Om het risico op schade te beperken kunnen hierbij zowel klaar als gehamerd glas best als gehard veiligheidsglas uitgevoerd worden.
* Om het risico op hagelschade te beperken.
* Spelende kinderen in de nabijheid van de serre.

Veiligheidsglas:

Veiligheidsglas, of ook wel gehard glas genoemd dankt zijn naam en bijhorende eigenschappen aan een bijkomende thermische behandeling. Hierdoor is dit glas niet enkel 5X sterker als standaard float glas. Het zorgt er ook voor dat als het glas dan toch eens barst, dit in honderden stukken uit elkaar valt waardoor de kans op ernstige kwetsuren minimaal wordt. Veiligheidsglas is niet te versnijden waardoor dit steeds in de glasfabriek op maat dient gemaakt te worden. Doordat er in onze tweedehands serres een beetje speling kan zitten op de gebruikte profielen in de zij, voor of achtergevel is het niet mogelijk om de gehele wanden uit te voeren in veiligheidsglas. De glasplaten die in dit geval toch dienen aangesneden te worden, worden uitgevoerd in nieuw float glas.

Bekijk onze shop voor de mogelijkheden voor uw serre.